citronkage - opskrift nem citronkage - Louise Lyshøj (4)

Citronkage

Forb. tid10 min
Tilb. tid40 min
Hviletid15 min
Samlet tid1 t 5 min
Antal: 8 personer

Ingredienser

Kage

  • 115 g smør - stuetempereret
  • 115 g sukker
  • 4 æg
  • 175 g mandler
  • 125 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl citronsaft - ca. 2 citroner
  • 3 spsk revet citronskal - ca. 2 citroner

Sirup

  • 0,75 dl citronsaft - ca. 1 stor citron
  • 75 g sukker

Topping

  • 300 g flødeost
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Valgfrit: 3 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

Kage

  • Kom smør og sukker i en skål. Pisk det lyst og luftigt - ca. 2 minutter.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Blend mandler (med skal) i en minihakker eller blender til de er groft malede - de skal ikke blive til helt fin mandelmel.
  • Bland de groftmalede mandler, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  • Kom de tørre ingredienser i dejen, sammen med citronsaft og citronskal.
  • Vend det hele sammen til en jævn dej.
  • Fordel dejen i en 20 cm springform beklædt med bagepapir i bunden.
  • Bag kagen ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 35-40 minutter.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle i formen i 10-15 minutter.

Sirup

  • Kom citronsaft og sukker i en lille gryde.
  • Varm det op, under omrøring, til sukkeret er opløst.
  • Prik med tandstik eller madnål huller i hele kagen.
  • Fordel siruppen over kagen og lad den suge godt ned.
  • Afkøl kagen helt.

Topping

  • Pisk flødeost med flormelis, vaniljesukker og evt. citronsaft.
  • Fordel flødeosttoppingen på den afkølede kage.

Noter

  • Flødeost kan erstattes af almindelig citronglasur. 
  • Kagen kan fryses uden flødeosttoppingen.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen