Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter - opskrift quinoa

Quinoasalat med granatæble, abrikoser og citrusfrugter

Frisk og lækker quinoasalat, som smager fantastisk serveret med krydret kylling, fladbrød og en yoghurtdip. Eller bare som en skøn måltidssalat. Du bestemmer. 
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Salat

  • 2,5 dl kogt og afkølet quinoa - ca. 200 g rå quinoa (her rød)
  • 1/2 agurk
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 1 granatæble - ca. 1,5 dl kerner
  • 1 appelsin
  • 1 grapefrugt
  • 2 dl friskhakket persille
  • 50 g pinjekerner

Dressing

  • 1/2 citron
  • 4 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk honning
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

Salat

  • Del agurken på langs og skrab med en teske midten ud. Skær agurken i små tern. 
  • Befri granatæblekerner fra granatæblet.
  • Klip abrikoserne i tynde strimler på langs. 
  • Skær skrællen af appelsin og grapefrugt. Skær forsigtigt ned i frugterne, så du får fine fileter af appelsin og grape. Pres den overskydende saft fra frugterne i en skål og gem.
  • Rist pinjekerner gyldne på en tør pande - ca. 1 minut. Hold øje, de brænder lynhurtigt på.
  • Bland quinoa, agurk, granatæblekerner, abrikoser, appelsin, grape og friskhakket persille sammen i en stor skål. Hæld saften fra appelsin og grape udover. 

Dressing

  • Pisk saft fra 1/2 citron, olivenolie, honning, salt og peber sammen. 
  • Vend dressing med salaten.

Servering

  • Top med de ristede pinjekerner. Server med krydret kylling, fladbrød og yoghurtdip. 

Noter

Salaten holder sig frisk et par dage i køleskabet. Skær evt. overskydende kylling i mundrette stykker og bland med salaten for en nem madpakke eller hurtig aftensmad.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen