Amerikanske pandekager - tykke og luftige brunch pandekager

Amerikanske pandekager - opskrift på tykke og luftige brunch pandekager

Forb. tid15 min
Antal: 8 stk.

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 20 g sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk natron
  • 2,25 dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 25 g smør - smeltet
  • smør til bagning

Fremgangsmåde

  • Bland hvedemel, sukker, salt, bagepulver og natron sammen i en skål. 
  • Bland mælk og æg sammen i en anden skål. 
  • Tilsæt mælk/æg til de tørre ingredienser og pisk det sammen til en jævn masse. Pas på med ikke at overpiske, det skal blot røres sammen.
  • Tilsæt smeltet smør og rør det i. 
  • Vil du tilsætte fyld til dine pandekager, vender du det i nu.
  • Lad dejen hvile 10 minutter på køkkenbordet. 
  • Varm en pande op til jævn varme.
  •  Smelt 1 spsk smør på panden.
  • Kom 2 spsk dej (1/2 dl) på panden. Der kan være ca. 3 pandekager på en alm. størrelse pande.
  • Bag pandekagerne ved jævn/middel varme. Vend dem, når de begynder at boble og blive lidt faste i kanterne - ca. 2-3 minutter. Bag videre til de er gennembagte - ca. 2-3 minutter. 
  • Server pandekagerne straks. 

Noter

Pandekagerne kan fryses, men de vil miste noget af luftigheden. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen