Ovnbagt laks med grøntsager

Ovnbagt laks med rodfrugter

Antal: 4

Ingredienser

Laks

  • 1 lakseside (400-500g) - eller 4 lakseportioner
  • 1 dl friskhakket dild
  • 1 dl friskhakket persille
  • 1 citron
  • 4 spsk olivenolie
  • Salt/peber

Rodfrugter

  • 125 g porre - ca. 1 porre
  • 100 g persillerod/pastinak - ca. 1 pastinak og 1 persillerod
  • 100 g gulerod - ca. 2 gulerødder
  • 175 g knoldselleri - ca. 1/2 selleri
  • 1 dåse hakkede tomater + 1/2 dåse vand
  • 1/2 grøntsagsbouillonterning
  • 2 laurbærblade
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

Rodfrugter

  • Skær porre, persillerod, pastinak, gulerod og knoldselleri i små tern, ca. 1 x 1 cm. og fordel dem i et fad. 
  • Hæld hakkede tomater udover. Fyld dåsen halv op med vand og hæld det ud over rodfrugterne. 
  • Smuldr bouillon i, læg laurbærblade i og krydt med salt og peber.

Laks

  • Kom laksen ovenpå rodfrugterne. 
  • Rør friskhakket dild, persille, skal af 1 citron, salt, peber og olivenolie sammen. Fordel det på toppen af laksen. Pres saften af 1/2 citron udover laks og rodfrugter.
  • Dæk fadet til med folie og kom det i ovnen. Bag ved 200 grader i ca. 25 minutter. Tag folien af og bag videre i ca. 5 minutter. Bagetid afhænger af tykkelse på din laks, hvor meget du kan lide den er bagt og selvfølgelig, hvor møre dine rodfrugter skal være. Det her er bagetid for rodfrugter, som stadig har bid.
  • Drys med friskhakket dild. Server straks med kerner, ris, pasta eller helt uden tilbehør.

Noter

Topping på laks kan udskiftes med en persillepesto.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen