Bland vand, fuldkornsmel og hvedemel i en skål. Rør det godt sammen til en meget tyk grød. Lad det stå 10 minutter.
Smuldr gær og tilsæt salt i dejen. Rør det godt sammen, så gæren bliver opløst.
Lad dejen stå og hvile i 20 minutter.
Rør igen i dejen. Rør det rigtig godt sammen - den skal være grødet og lidt sej at røre i.
Dæk skålen til med madfilm.
Lad dejen stå på køkkenbordet 2 timer
Sæt skålen i køleskabet min. 12 timer - gerne til 18 timer.
Tag skålen ud af køleskabet og lad den stå 1 time på køkkenbordet.
Vip forsigtigt dejen ud på køkkenbordet. Saml den lidt sammen med en bordskraber. Lad dejen hvile 30 minutter. Del den i 9-10 stykker med en dejspartel og kom dem forsigtig på et stykke bagepapir.
Lad dem efterhæve mens ovnen varmer op til 250 grader (alm. ovn) med en bageplade eller bagesten i.
Tag den brandvarme bageplade ud og hiv hurtigt bagepapiret med bollerne over på pladen.
Bag bollerne 5 minutter ved 250 grader og skru ned til 225 grader. Bag dem færdig - ca. 10-15 minutter.
Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en bagerist.