Koldhævede boller - opskrift på langstidshævede fuldkornsboller

Koldhævede fuldkornsboller

Forb. tid20 t
Tilb. tid20 min
Samlet tid20 t 20 min
Antal: 9 stk

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 550 g hvedemel
  • 10 g gær
  • 10 g salt

Fremgangsmåde

  • Bland vand, fuldkornsmel og hvedemel i en skål. Rør det godt sammen til en meget tyk grød. Lad det stå 10 minutter. 
  • Smuldr gær og tilsæt salt i dejen. Rør det godt sammen, så gæren bliver opløst. 
  • Lad dejen stå og hvile i 20 minutter. 
  • Rør igen i dejen. Rør det rigtig godt sammen - den skal være grødet og lidt sej at røre i. 
  • Dæk skålen til med madfilm.
  • Lad dejen stå på køkkenbordet 2 timer
  • Sæt skålen i køleskabet min. 12 timer - gerne til 18 timer.
  • Tag skålen ud af køleskabet og lad den stå 1 time på køkkenbordet.
  • Vip forsigtigt dejen ud på køkkenbordet. Saml den lidt sammen med en bordskraber. Lad dejen hvile 30 minutter. 
  • Del den i 9-10 stykker med en dejspartel og kom dem forsigtig på et stykke bagepapir.
  • Lad dem efterhæve mens ovnen varmer op til 250 grader (alm. ovn) med en bageplade eller bagesten i.
  • Tag den brandvarme bageplade ud og hiv hurtigt bagepapiret med bollerne over på pladen.
  • Bag bollerne 5 minutter ved 250 grader og skru ned til 225 grader. Bag dem færdig - ca. 10-15 minutter.
  • Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en bagerist.

Noter

Bollerne kan fryses
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen