Chokolade cupcakes - opskrift på muffins med chokolade

Chokolade cupcakes

Tilb. tid18 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

Chokolade cupcakes

  • 40 g kakaopulver
  • 1 tsk espressopulver
  • 1 dl kogende vand
  • 130 g cremefraiche 18%
  • 55 g neutral olie
  • 2 æg
  • 1 æggeblomme
  • 100 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 100 g muscovadosukker - (eller brun farin)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver

Chokoladeganache (valgfri)

  • 110 g chokolade
  • 80 g piskefløde
  • 2 spsk flormelis

Fremgangsmåde

Chokolade cupcakes

  • Kom kakaopulver og espressopulver i en skål.  Tilsæt det kogende vand og bland det hele godt sammen. Lad det stå 5-10 minutter og afkøle. 
  • Kom cremefraiche, olie, æg og æggeblomme i en skål og pisk det sammen. 
  • Tilsæt den afkølede kakaoblanding og pisk det hele sammen. 
  • Kom hvedemel, sukker, muscovadosukker, vaniljesukker, salt og bagepulver sammen i en en skål. 
  • Sigt de tørre ingredienser i dejen og rør dem i - pas på med ikke at røre for meget, det skal bare lige røres sammen. 
  • Kom papirmuffinsforme i en muffinsbageplade. Fordel dejen heri  - fyld dem ca. 3/4 op. 
  • Bag dine cupcakes ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 15-18 minutter. 
  • Tag dem ud og lad dem afkøle i bagepladen i 15 minutter - vip dem herefter ud og lad dem afkøle helt på en bagerist. 

Chokoladeganache

  • Hak chokoladen groft og kom den i en skål.
  • Varm fløden i en lille gryde til lige under kogepunktet.
  • Hæld fløden over den hakkede chokolade og lad det står 10 minutter uden, du piller ved det!
  • Rør rundt til al chokoladen er smeltet - smag til med flormelis.
  • Afkøl chokoladeganachen til den bliver tyk/smørbar - enten i et halvkoldt køkken eller i køleskabet (husk at holde øje med den i køleskabet).
  • Fordel chokoladeganache på toppen af dine cupcakes. Drys evt. med lidt flagesalt. 

Noter

Kan fryses. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen