boller med havregryn - opskrift på havregrødsboller

Havregrødsboller

Lækre, saftige boller med havregrød
Tilb. tid18 min
Ret: Morgenmad
Antal: 10 stk

Ingredienser

Havregrød

  • 100 g finvalsede havregryn
  • 4 dl vand

Dej

  • 25 g gær
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 30 g grovvalsede havregryn
  • 350 g hvedemel

2. æltning

  • 50-100 g hvedemel

Top

  • 1 dl grovvalsede havregryn

Fremgangsmåde

Havregrød

  • Kom havregryn og vand i en lille gryde og kog det til havregrød ved jævn varme. Lad grøden køle af til den er lun. 

Dej

  • Rør gær og yoghurt sammen i en stor skål. 
  • Tilsæt havregrød, salt, sukker, grovvalsede havregryn og hvedemel. 
  • Ælt dejen sammen på en røremaskine ved medium hastighed i 4-5 minutter.
    Lad dejen stå og hvile i 10 minutter. 

2. æltning

  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen, mens dejen æltes til den slipper skålens sider. Dejen skal være smidig, men let klistret. 
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 1.5-2 timer til dobbelt størrelse.

Top

  • Fugt dine hænder og tag klumper af dej op af skålen - form dem forsigtigt lidt til boller og vend dem i grovvalsede havregryn. 

  • Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 45 minutter.  
  • Kom bollerne ind i en ovn forvarmet til 250 grader (alm. ovn). Skru ned til 225 grader og bag bollerne i ca. 18 minutter - til de er gennembagte. 
  • Tag bollerne ud og lad dem køle på en bagerist. 

Noter

Havregrødsbollerne kan fryses.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen