Savoykålssuppe med kartoffel og chorizo

Savoykålssuppe med kartoffel og chorizo

Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 hakket løg
  • 3 fed hakkede hvidløg
  • 1/2 kg kartofler i tern
  • 1,5 L vand
  • 3 hønseboullintrninger
  • Peber
  • 4 dråber tabasco
  • 200 g savoykål i tynde strimler
  • 150 g chorizo i skiver

Fremgangsmåde

  • Varm olien i en stor gryde og svits først løg og hvidløg. Tilsæt kartoflerne og svits dem med et par minutter. Kom vand, bouillon, peber og tabasco i gryden og lad det hele koge under låg i ca. 20 min.
  • Chorizoen steges på en pande, til den er let sprød og kommes dernæst på fedtsugende papir.
  • Kom chorizo og kål i suppen og lad det koge uden låg i 5 min, til det hele er varmet igennem. Kålen må ikke blive for blød.
  • Server med et drys parmesan på toppen og brød til.