tomatsuppe med æble og bacon

Lynhurtig tomatsuppe med æble og bacon

Antal: 2 pers.

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk karry
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater med basilikum og oregano
  • 1 boullionterning - grønsag
  • 2 dl vand
  • 1 håndfuld cherrytomater i kvarte
  • 1 dl cremefraiche 18%
  • Salt
  • Peber
  • 1 tsk chili
  • evt: bønner - kikærter eller suppehorn.
  • 1 pakke sprødstegt bacon
  • 1 æble i små tern
  • Frisk oregano
  • Cremefraiche

Fremgangsmåde

  • Svits karryen i olien og tilsæt hakket løg og hvidløg. Lad det svitse med et par minutter, herefter tilsættes hakkede tomater, bouillon, vand og tomater i kvarte. Kom låg på suppen og lad den simre i 20 min.
  • Tilsæt cremefraiche og lad suppen koge op. Smag til med salt, peber og chili.
  • Med en stavblender, blendes suppen ensartet. Hvis der ønskes mere fyld tilsættes bønner, kikærter eller suppehorn her.
  • Den varmes igennem og serveres med æbletern, sprød bacon og et drys frisk oregano.