Kartoffel-porresuppe med persille, stegte kødboller og sprøde kartoffeltern

Kartoffel-porresuppe med persille, stegte kødboller og sprøde kartoffeltern

Ingredienser

  • 500 g kartofler i skiver
  • 300 g porre i tynde ringe
  • 2 fed hvidløg i skiver
  • 1 hakket løg
  • 1 spsk tørret timian
  • 1 liter vand
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • Salt
  • Peber
  • 1 nip sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 kartoffel i tern
  • 1 håndfuld kødboller
  • Persille

Fremgangsmåde

  • Svits løg, hvidløg, porrer og timian i olie i en stor gryde. De må ikke tage farve. Kartofler, vand og bouillon tilsættes og det hele koges mørt i ca. 15min.
  • Blend suppen efter smag og kom den tilbage på varmen. Fløde tilsættes og suppen koges igennem. Smag til med salt, peber, sukker og citronsaft. Lige inden servering kommes en håndfuld hakket persille i suppen.
  • Imens suppen koges mør laves toppingen. Kartoffelternene steges ved høj varme, gyldne på en pande i olie. krydr med salt og peber. Kom dem på fedtsugende papir og drys med salt.
  • Kødbollerne steges sprøde og brune på den varme pande.
  • Suppen serveres med de sprøde kødboller, knasende tern og et drys persille eller pesto på toppen.