Go Back
Oksekødssuppe

Oksekødssuppe

Ingredienser

  • 1 kg oksebryst
  • 4 liter vand
  • 1-2 spsk salt
  • 7-8 kartofler
  • 1 knoldselleri
  • 4-5 gulerødder
  • 2-3 pastinakker
  • 1-2 persillerødder
  • 1 løg
  • 3 porrer
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 oksekøds bouillon terning
  • 4 laurbærblade
  • 1 bundt finthakket persille

Fremgangsmåde

  • Vand og salt bringes i kog i en meget stor gryde. Når vandet koger kommes kødet i og det simre under låg i ca. 1 time. Pas på ikke at koge det for hårdt, da det derved bliver hårdt i kødet.
  • Tilbered alle grønsagerne. Skær gulerødder, knoldselleri, persillerødder, pastinakker, løg og kartofler i tern, kartoflerne kommes i en skål med vand, så de ikke bliver brune. Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.
  • Når kødet er mørt, tages det op og skæres i små stykker. Suppevandet sies og bringes i kog. Alle grøntsagerne, undtagen porrerne, kommes i. Tilsæt peberkorn, laurbærblade og bouillonterning og lad det hele koges ved jævn varme, under låg, i ca. 15-20 min. De sidste 5 min tilsættes porrerne. Til sidst kommes kødstykkerne og persille i og det hele varmes igennem i ca. 2 min.
  • (Hvis suppen dagen eller timer før servering, så tilsættes persillen først, når suppen varmes op igen.)
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen