Yoghurtis med rabarber og chokolade

Yoghurt-is med rabarber og chokolade

Antal: 1 liter

Ingredienser

  • 280 g rabarber skåret i små stykker - her er brugt frosne
  • 60 g sukker
  • 1 vaniljestang - korn+stang
  • 5 dl yoghurt min. 1 - 5%
  • 1 dl græsk yoghurt 2 % - valgfrit
  • 80 g sukker
  • 1 dl fløde
  • 80 g hakket mørk chokolade - 70%

Fremgangsmåde

  • Kom sukker, rabarber og vanilje i en lille gryde. Kog det op ved svag varme og lad det koge sammen til en kompot i ca. 10 min. Rør jævnligt.
  • Tag gryden af varmen og lad kompotten køle helt.
  • Kom yoghurt, græsk yoghurt og sukker i en blender. Blend det sammen, indtil sukkeret er opløst.
  • Kom halvdelen af rabarberkompotten i blender - jeg blendede vaniljestangen med, men ellers så tag det op!
  • Blend kompotten sammen med yoghurten til en jævn masse.
  • Pisk fløden til flødeskum. Vend flødeskummet med yoghurten. Det sidste af rabarberkompotten vendes i, sammen med chokoladestykkerne.
  • Kør ismassen på en ismaskine eller kom den i en beholder. Kom isen i fryseren og rør hver 20-30. min de næste 3 timer, for at undgå den krystalliserer.
  • Du kan spise isen efter 4 timer, hvor den har den helt rigtige bløde konsistens ELLER du lade den blive. Hvis du gør dette, så tag den op ca. 30 min før servering, så den når at blive lidt blød. Så smager den bedst !