Kanelsneglekage bagt i form

Kanelsneglekage bagt i form

Antal: 12 styk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl letmælk - lunet til fingervarmt
  • 1 æg
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 150 g blødt smør
  • 800 g hvedemel
  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker - gerne mørkt rørsukker
  • 3 spsk kanel

Fremgangsmåde

  • Rør gæren ud i den lunken mælk. Tilsæt æg, honning, salt og kardemomme. Bland halvdelen af melet i dejen sammen med det bløde smør, og rør det godt sammen.
  • Tilsæt resten af melet lidt efter lidt mens du ælter dejen godt. Pas på med ikke at tilsætte for meget mel.
  • Du skal ælte dejen, mens den er klistret. Efter en æltning på ca. 5 min begynder dejen at samle sig og blive nemmere at ælte.
  • Når dejen er smidig og glat dækkes den til med et viskestykke og hæver ca. 1-11/2 time.
  • Smør, sukker og kanel røres sammen til en blød, ensartet masse. Det gøres nemmest med en håndmixer.
  • Rul dejen ud på en meldrysset bord til en rektangel. på ca. 40x50 cm. Fordel remoncen på dejen i et jævnt lag og rul den sammen til en tyk pølse. Skær stykker på ca. 5 cm og kom dem i en beklædt springform (eller anden form).
  • Lad snegle efterhæve mens ovnen varmer til 200 grader. Pensl med sammenpisket æg og bag sneglene midt i ovnen i ca. 20 min. Når de er gyldne og sprøde på toppen tages de ud og afkøler til stuetemperatur.
  • Serveres lune.

Noter

Sneglene kan fryses.