Go Back
+ servings
cherry pie - opskrift på amerikansk kirsebærtærte

Amerikansk cherry pie - kirsebærtærte

Den nemme og lækre opskrift på skøn kirsebærtærte, som er per perfekt til dessert med vaniljeis eller til kaffe med creme fraiche.
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

mørdej

  • 150 g koldt smør i tern
  • 4 dl hvedemel
  • 0,5 dl flormelis
  • 1 lille æg
  • evt. ½ spsk vand

fyld

  • 400 g friske - udstenede kirsebær
  • 0,5 dl sukker
  • 1 stang vanilje - korn + stang
  • 1 citron - saft + skal
  • 2 spsk kartoffelmel eller maizena
  • 1 æg - sammenpisket

Fremgangsmåde

Mørdej

  • Smuldr smørret med mel og flormelis. Det gøres nemmest med fingrene.
  • Tilsæt æg og evt. vand og saml dejen med hænderne, til den hænger sammen. Dejen må IKKE æltes, den skal bare samles!
  • Pak dejen ind i madfilm og kom den i køleskabet i min. 30 min. før brug.

Kirsebærfyld

  • Kom kirsebær, sukker, vaniljekorn, vaniljestang og revet citronskal i en lille gryde. Kog det hele op ved svag varme.
  • Rør kartoffelmel ud i saft fra citronen og kom det i gryden når blandingen koger.
  • Rør hele tiden mens kirsebærkompotten koger op igen og tykner.
  • Tag gryden af varmen, hæld kirsebærkompotten over i en skål og lad den afkøle til stuetemperatur.

Kirsebærtærte

  • Del den kolde mørdej i 2 dele – den ene lidt større end den anden.
  • Den største del rulles ud på et melet bord, til en rund plade på 30 diameter. Den skal være ca. 0,5 mm i tykkelse.
  • Rul dejen omkring kagerullen og vip den over i en smurt tærteform (22-24cm). Tryk forsigtig dejen ud i formen og lad den hænge lidt ud over kanten.
  • Kirsebærkompotten fordeles på bunden. Husk at pille vaniljestængerne op!
  • Det lille stykke dej rulles ligeledes ud til en rund plade på 0,5 cm tykkelse.
  • Pensl kanten af dejen i formen med ægget og læg det udrullede låg over.
  • Med en gaffel presses kanten sammen. Samtidig skærer du overflødig dej væk. Den overskydende dej kan bruges til at udskære pynt. F.eks. blade.
  • Pensl hele låget med æg og skær små snit i låget.
  • Kom kirsebærtærten nederst i ovnen og bag den ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 30 min.
  • Server lun eller kold med flødeskum eller vaniljeis
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen