Del den kolde mørdej i 2 dele – den ene lidt større end den anden.
Den største del rulles ud på et melet bord, til en rund plade på 30 diameter. Den skal være ca. 0,5 mm i tykkelse.
Rul dejen omkring kagerullen og vip den over i en smurt tærteform (22-24cm). Tryk forsigtig dejen ud i formen og lad den hænge lidt ud over kanten.
Kirsebærkompotten fordeles på bunden. Husk at pille vaniljestængerne op!
Det lille stykke dej rulles ligeledes ud til en rund plade på 0,5 cm tykkelse.
Pensl kanten af dejen i formen med ægget og læg det udrullede låg over.
Med en gaffel presses kanten sammen. Samtidig skærer du overflødig dej væk. Den overskydende dej kan bruges til at udskære pynt. F.eks. blade.
Pensl hele låget med æg og skær små snit i låget.
Kom kirsebærtærten nederst i ovnen og bag den ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 30 min.
Server lun eller kold med flødeskum eller vaniljeis