FLØDEKARAMELLER MED LAKRIDS - hjemmelavede flødekarameller

Flødekarameller med lakrids

Antal: 30 styk

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • 25 g smør
  • 4 tsk sød lakridssirup
  • Evt. 1 knsp salt
  • Lakridspulver

Fremgangsmåde

  • Smelt sukkeret ved jævn varme og lad det blive gyldent. Tilsæt smørret og lakridssirup og rør det godt ud.
  • Hæld langsomt fløden i og lad det koge ved jævn varme - ca, 10-15 minutter. Kog det indtil boblerne begynder at hænge sammen og massen bliver tyk. Brug gerne et termometer, når temperaturen er ca. 120 grader bliver karameller bløde, ved 125 grader bliver de lidt hårde og ved 130 grader stenhårde.
  • Kom massen i en form med bagepapir og lad den køle af. Når karamellen er kølet af, men ikke er helt hård, skæres den ud i passende firkanter. Kom dem i en dåse, drys med lakridspulver og ryst dem, så alle karamellerne er dækket.
  • Opbevar karamellerne køligt