Horn med æble

Æblehorn med marcipan

Antal: 24 styk

Ingredienser

Dej

  • Følg ovenstående opskrift

Fyld

  • 4 æbler - skrællet og skåret i små tern
  • 30 g smør
  • 1/2 dl brun farin
  • 2 spsk kanel
  • Evt. mandler - nødder
  • 100 g revet marcipan

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret på en pande og tilsæt brun farin og kanel
  • Kom æblerne på panden og steg dem møre - tilsæt evt. nødder.
  • Tag fyldet af varmen og lad det afkøle.
  • Følg ovenstående opskrift til og med step nr. 7.
  • Del cirkel i 12 stykker, ved at skære den i "lagkage" stykker.
  • Kom en spiseskefuld af æblefyldet på den brede ende af trekanterne. Drys med revet marcipan.
  • Rul trekanten sammen om fyldet og tryk enderne lidt sammen. Kom hornene på en bageplade med papir.
  • Forsæt på samme måde med anden halvdel af dejen
  • . Lad dem efterhæve mens ovnen varmes til 200 grader.
  • 10. Pensl hornene med et sammenpisket æg og bag dem i ca. 15-17 minutter - indtil de er gyldne.
  • 11. Køles af på en bagerist.