Remoncehorn-med-marcipan

Remoncehorn med marcipan

Antal: 24 styk

Ingredienser

Dej

  • 25 gær
  • 3 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • Ca. 6 dl hvedemel

Remonce

  • 150 g smør
  • 150 g brun farin
  • 2 spsk kanel
  • 50 g marcipan + 24 små stykker ren marcipan

Fremgangsmåde

  • Kom mælk og smør i en lille gryde og varm det, indtil smørret er smeltet og det er lillefingervarmt.
  • Rør gæren ud i det lune mælk/smør.
  • Tilsæt sukker, vanilje, salt og æg
  • Kom hvedemelet i lidt efter lidt, mens dejen æltes.
  • Når dejen er smidig og glat, dækkes skålen til og dejen hæver ca. 30 minutter.
  • Del dejen i 2 og kom den ene halvdel ud på et meldrysset bord.
  • Rul dejen ud til en cirkel med 0,5 cm i tykkelse.
  • Remoncen laves ed at piske alle ingredienserne sammen til en ensartet masse med en håndmixer.
  • Smør cirklen med remonce - lad være at smøre helt ind til midten, da det gør det svært når du skal rulle hornene.
  • Del cirkel i 12 stykker, ved at skære den i "lagkage" stykker.
  • 10. Kom et stykke marcipan på den brede ende af trekanterne og rul dem stramt sammen. Tryk endestykkerne lidt sammen og kom dem på en plade med bagepapir. Forsæt på sammen måde med anden halvdel af dejen.
  • 11. Lad dem efterhæve mens ovnen varmes til 200 grader.
  • 12. Pensl hornene med et sammenpisket æg og bag dem i ca. 15-17 minutter - indtil de er gyldne.
  • 13. Køles af på en bagerist.