Æble og kanel kager med crumble

Cinnamon-Apple Crumble Bars

Antal: 10 stk

Ingredienser

Kanel æbler

  • 2-3 æbler
  • 30 g hvedemel
  • 50 g brun farin
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 30 g hasselnøddeflager

Crumble

  • 255 g hvedemel
  • 230 g smør - blødt
  • 100 g rørsukker
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • Top
  • 1 dl karamelsauce

Fremgangsmåde

  • Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i tern på ca. 0,5x0,5 cm.
  • Bland æble ternene med mel, sukker, kanel, salt og hasselnøddeflager.
  • I en anden skål blandes mel, smør, sukker, bagepulver og salt sammen. Smuldr det med fingrene eller i en foodprocessor til du har crumble på ærtestørrelse. Tilsæt ægget og bland det hele hurtigt sammen.
  • Tag ca. 1,5 dl af crumble-dejen fra. Beklæd en lille bradepande med bagepapir. Kom resten af crumble-dejen i formen og tryk den ud til en bund, med fingrene.
  • Fordel æble blandingen ud over bunden i et jævnt lag. Smuldr resten af crumble-dejen (det du tog fra) ud over æblerne.
  • Bag kagen ved 175 grader i ca. 45-55 minutter. Når æblerne er bløde og crumblen er gylden, tages kagen ud og afkøles helt i formen.
  • Fordel karamelsaucen ud over kagen og lad det størkne lidt. Skær kagen i 16 stykker/bars.
  • Server!