Go Back
+ servings
kardemommesnegle - lækre snegle med fyld

Kardemommesnegle

Antal: 12 styk

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 100 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk kardemomme ...med top
  • 500 g hvedemel

Fyld

  • 60 g smør
  • 1,5 spsk sukker
  • 1 spsk kanel

Glasur

  • 100 g flormelis
  • 1 spsk blødt smør
  • Kogende vand

Fremgangsmåde

  • Lun mælk og smør i en gryde. Når det er smeltet og afkølet til fingervarmt, røres gæren ud heri. Pisk æggene i et af gangen og tilsæt sukker, kardemomme og salt. Kom hvedemelet i lidt af gangen og ælt dejen til den er smidig og glat.
  • Lad den efterhæve, lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Imens røres fyldet sammen.
  • Del dejen i 2 portioner. Rul den ene ud til en rektangel og fordel fyldet ud over dejen. Rul den sammen på den lange led og skær snegle ud på ca. 4 cm. Den anden halvdel af dejen rulles til boller.
  • Beklæd en lille bradepande med bagepapir og kom skiftevis snegle og boller i formen, der må gerne være lidt mellemrum. Smør lidt af fyldet fra sneglene på toppen af bollerne. Pensl med mælk og bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 min, indtil de er gyldne.
  • Lav dem afkøle lidt i formen, mens glasuren laves - den skal være tyk! Kom lidt på hver lun snegl/bolle og server mens de er bløde, svampede og lune.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen