Æblekage med marcipan og kanel

Æblekage med marcipan og kanel

Ingredienser

  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 60 g ren marcipan
  • Revet skal fra 1/2 citron
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 100 g smeltet smør
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 3 æbler i små tern
  • 1/2 dl
  • 2 tsk kanel
  • 20 mandler til toppen

Fremgangsmåde

  • Æg og sukker piskes sammen til det er hvidt og skummende. Marcipanen rives og blandes i massen sammen med citronskal og vaniljekorn. Det smeltede smør røres langsomt i massen.
  • Mel, bagepulver kardemomme og salt blandes i en anden skål. Sigt det i æggemassen og vend det hele forsigtigt sammen, indtil massen er ensartet. Den bliver tyk.
  • Sukker og kanel rystes sammen til kanelsukker. Bland æble ternene deri og bland det hele godt.
  • En mellem springform eller 2 små tærteforme smøres grundigt og vendes med rasp eller mel.
  • Kom halvdelen af dejen i formen og bred den ud. Kom 2/3 del af æblerne på dejen og kom den sidste rest dej ud over. Sørg for æblerne er dækket. Kom de sidste æbler på toppen og drys med det resterende kanelsukker. Til sidst toppes med mandler.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 20-30 min afhængig af form og ovn.
  • Pas på den ikke bliver for tør, så tjek den med en tændstik.
  • Server med et drys kanel, creme fraiche/flødeskum og et glas gløgg
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen