Go Back
+ servings
Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage med knasende nødder og gryn

Antal: 2

Ingredienser

  • 4-5 skrællede æbler i tern
  • ½ dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl havregryn - gerne grovvalsede
  • ½ dl mandler
  • ½ dl hasselnødder
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk rørsukker

Fremgangsmåde

  • Kom æbletern, vand og vaniljekorn + stang + evt. tomme stænger i en kasserolle og lad det simre over svag varme. Rør indimellem, indtil æblerne er kogt ud. Smag til og krydr evt. med sukker, hvis æblerne er for syrlige. Grøden kommes i en skål og afkøles.
  • Imens opvarmes smør og sukker på en pande. Nødderne hakkes groft og kommes sammen med grynene på panden. Rist det hele, indtil det er gyldenbrunt. Pas på det ikke brænder på, der skal hele tiden røres.
  • Blandingen tages af varmen og bredes ud på et stykke bagepapir og afkøles.
  • I et højt glas kommes først et lag æblegrød, dernæst gryn, æblegrød, gryn og afsluttende æblegrød.
  • Letpisket flødeskum eller kommes på toppen. Du kan også toppe med skyr eller græsk yoghurt.

Noter

Tip: Bland 1-3 spsk knuste makroner eller æblekagerasp i de afkølede gryn og nødder. 
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen