CHOKOLADEKAGE MED ESPRESSO, CHOKOLADEMOUSSE OG MARENGS

Chokoladekage med espresso, chokolademousse og marengs

Antal: 12 stk

Ingredienser

Chokoladekage

  • 1 pakke Amo chokoladekage
  • 2 tsk espressopulver

Chokolademousse

  • 100 g chokolade - 56% eller 70%
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2,5 dl piskefløde

Marengs

  • 4 æggehvider
  • 2,5 dl sukker
  • 1 tsk eddike

Fremgangsmåde

Chokoladekage

  • Bag kagen efter anvisning på pakken - tilsæt dog espressopulver til den tørre blanding.
  • Afkøl kagen helt.
  • Skær kagen i firkantede stykker - ca. 12 stk.
  • Stik midten af kagerne ud med en udstikker eller brug en kniv til at skrabe midten ud.

Chokolademousse

  • Smelt chokoladen.
  • Pisk fløden til flødeskum-
  • Pisk chokolade og vaniljesukker i flødeskummet.
  • Kom moussen på køl min. 1 time.
  • Fyld moussen i en sprøjtepose og sprøjt den i midten af chokoladekagerne.
  • Kom kagerne på køl eller i fryseren indtil servering.

Marengs

  • Pisk æggehviderne stive.
  • Tilsæt langsomt - lidt af gangen - sukker, mens der piskes godt. Marengsen skal være stiv og skinnende.
  • Tilsæt eddike og pisk det i.
  • Fordel marengs på chokoladekagerne, hele vejen rundt.
  • Brænd med en gasbrænder marengsen gylden. Det tager ca. 1-2 minutter for hver kage.
  • Eller kom kagerne i ovnen, ved grill, i ca. 1-2 minutter. Hold øje - det går stærkt!

Noter

Udskift evt. chokolademousse med is.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen