Go Back

Citronkage med ricotta og mandler

Tilb. tid45 min
Samlet tid45 min

Ingredienser

  • 120 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • Revet citronskal fra 2 citroner
  • 4 æg - delt i æggehvider og blommer
  • 240 g mandelmel
  • 300 g ricottaost
  • Hakkede mandler eller mandelflager

Fremgangsmåde

  • Kom smør, 200 g sukker, vanilje og citronskal i en skål.
  • Pisk det blødt og luftigt, det tager cirka 5 minutter.
  • Pisk æggeblommer i en af gangen.
  • Pisk mandelmelet i.
  • Vend ricottaosten i.
  • Kom æggehviderne i en anden skål og pisk dem stive. Tilsæt 50 g sukker lidt af gangen og pisk indtil der dannes stive toppe.
  • Vend forsigtig 1/3 del af æggehviderne i dejen og dernæst resten af æggehviderne.
  • Fordel dejen i en smurt springform (20 cm). Drys mandler på toppen.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 minutter til den er fast.
  • Lad kagen afkøle i springformen.
  • Sigt flormelis udover toppen inden servering.

Noter

Smager allerbedst dagen efter.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen