Wok med marineret mørbrad og sprøde grøntsager

Ingredienser

Marineret mørbrad

  • 1 svinemørbrad - pudset og skåret i tern eller strimler
  • 4 spsk rapsolie
  • 1 fed hvidløg - finthakket
  • 4 cm frisk ingefær - fintrevet
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk chiliflager
  • Peber

Wok

  • 2 porrer i tynde ringe eller strimler
  • 2 peberfrugter i forskellige farver
  • Sukkerærter - groft snittede
  • 1/4 spidskål - fintsnittet
  • 0,5 dl soya

Fremgangsmåde

  • Kom svinemørbrad, olie, hvidløg, ingefær, koriander, chili og peber i en frysepose. Ryst det godt sammen så krydderierne fordeles på mørbradstykkerne. Kom posen i køleskabet og lad kødet marinerede min. 1 time.
  • Varm en wok godt op og svits kødet sammen med marinaden.
  • Tag kødet op af wokken når det er gennemstegt.
  • Kom lidt ny olie i wokken og svits først porrer. Tilsæt dernæst peberfrugter og sukkerærter og svits det hele et 1-2 minutter.
  • Hæld kødet tilbage i wokken og tilsæt kålstrimlerne - svits 1 min.
  • Smag til med sojasauce.
  • Server med nudler eller ris.

Noter

Kom evt. nudlerne (med lidt kogevand) op i wokken og vend dem med det sidste minut.