rabarber cheesecake - dessert opskrift - cheesecake (5)

Rabarber cheesecake med ingefærkiks

Antal: 4 stk.

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 500 g rabarber i små stykker
  • 1,5 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • Citronsaft

Cheesecake

  • 300 g flødeost - Philadelphia
  • 150 g mascarpone / eller cremefraiche 38%
  • 1,5 dl piskefløde
  • Korn fra 1/2 vaniljestang
  • 40 g flormelis
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 dl rabarberkompot
  • 100 g ingefærkiks - eller digestive

Fremgangsmåde

  • Kom rabarber, sukker og vanilje i en gryde.
  • Kog det op ved jævn varme og rør undervejs. Lad det småkoge i ca. 10 minutter til rabarberne er møre og er kogt lidt ud. Smag til med citronsaft.
  • Tag kompotten af varmen og lad den afkøle helt.
  • Pisk flødeost, mascarpone, fløde, flormelis, vanilje og citronsaft sammen til en tyk og luftig creme.
  • Vend rabarberkompotten i. Start med 1 dl kompot og tilsæt mere efter behov afhængig af hvor kraftig smagen skal være.
  • Kom cheesecaken i en sprøjtepose og sprøjt den ud i glas.
  • Kom glassene i køleskabet og lad dem sætte sig min. 2 timer, gerne natten over.
  • Tag glassen, fordel et lidt rabarberkompot på og top med knuste kiks.
  • Server straks.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen