Klassisk kanelstang med gærdej

Tilb. tid25 min
Antal: 8 pers

Ingredienser

Dej

  • 1 dl lunken vand
  • 35 g gær
  • 3 spsk sukker
  • 1,5 dl sødmælk - opvarmet
  • 3 æg
  • 175 g smør - smeltet
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 8 dl hvedemel

Fyld

  • 175 g smør
  • 175 g brun farin
  • 3-4 spsk kanel

Pensling

  • 25 g smeltet smør

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i vandet og tilsæt sukker. Lad det stå 5 minutter og trække.
  • Tilsæt mælk, æg, smør, salt, kardemomme.
  • Kom melet i lidt af gangen, mens dejen æltes sammen. Pas på at dejen ikke bliver for tør, den skal være glat og skinnende.
  • Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve 1-1,5 time - til dobbelt størrelse
  • Bland imens ingredienser til fyldet sammen til en jævn masse.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord.
  • Rul dejen ud til en rektangel på ca. 25 cm x 55 cm.
  • Fordel fyldet i et jævnt lag på dejen.
  • Rul dejen sammen til en roulade
  • Dejen dejen i 2 eller lav en stor kanelstang.
  • Kom rullen over på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
  • Klip med en saks diagonalt ned gennem rouladen med 2 cm mellemrum - ikke helt igennem, men næsten ned til bunden.
  • Placer hvert snit modsat af hinanden, så du får et siksak-mønster.
  • Pres kanelstangen lidt sammen, så den bedre holder formen.
  • Lad kanelstangen/kanelstængerne efterhæve ca. 30 minutter.
  • Pensl med smeltet smør.
  • Bag ved 180 grader i ca. 20-25 minutter - hold øje - kanelstangen må få for meget, så bliver den tør.
  • Tag den ud og afkøl på en bagerist.
  • Top med glasur og spis straks.