Hjemmelavet chunky granola med mandelsmør, chiafrø og quinoa

Tilb. tid20 min
Samlet tid20 min

Ingredienser

  • 275 g grovvalsede havregryn
  • 80 g quinoa -
  • 1,5 spsk chiafrø
  • 150 g mandler - grofthakkede
  • 1 tsk kanel - valgfrit
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 0,75 dl kokosolie - smeltet
  • 80 gram mandelsmør
  • 175 g honning - her akaciehonning
  • 1 æggehvide
  • 100 g mørk chokolade - grofthakket (eller tørrede tranebær, rosiner, æbletern..m.fl.)

Mandelsmør

  • 200 g mandler

Fremgangsmåde

  • Bland havregryn, quinoa, chiafrø, mandler, kanel og salt sammen i en stor skål.
  • Bland smeltet kokosolie, mandelsmør, honning og æggehvide sammen i en anden skål.
  • Pisk det til en jævn masse.
  • Hæld det udover de tørre ingredienser og bland det hele godt sammen.
  • Spred granolamassen ud på en bageplade med bagepapir - fordel massen i et jævnt lag.
  • Bag ved 175 grader i ca. 20-25 minutter - du skal ikke røre undervejs!
  • Når granolaen er gylden er nogenlunde fast tages den ud.
  • Afkøl granolaen helt på en bagerist før du brækker den i mindre stykker.
  • Bland med chokolade eller tørret frugt.
  • Opbevar i et lukket glas.

Mandelsmør

  • Kom mandlerne i en blender.
  • Blend dem ca. 10-15 minutter til en jævn, tyk masse.
  • Hold pauser undervejs, så din blender ikke brænder sammen.
  • Tilsæt evt. lidt vand, hvis din konsistens er for tyk.
  • Opbevar i køleskabet.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen