Chokolade banankage med chokolade/karamelsauce

Tilb. tid50 min
Samlet tid50 min

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 200 g bananer - moset
  • 100 g sukker
  • 75 g lys muscovadosukker
  • 2 æg - L
  • 0,75 dl kærnemælk
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 30 g kakao
  • 1/2 tsk salt

Chokolade/karamelsauce

  • 1,5 dl piskefløde
  • 30 g smør
  • 100 g farin eller mørk muscovadosukker
  • 100 g mørk chokolade - hakket
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  • Kom chokolade og smør i en lille gryde og smelt det ved svag varme. Lad det afkøle.
  • Kom bananer, sukker, muscovadosukker, kærnemælk og æg i en skål.
  • Pisk det sammen til en jævn masse.
  • Tilsæt smør/chokolade-blandingen og pisk det hele sammen.
  • Bland i en anden skål hvedemel, bagepulver, kakao og salt sammen. ¨
  • Sigt det i dejen.
  • Rør dejen sammen til den er netop et samlet.
  • Smør en aflang form eller beklæd den med bagepapir. Fordel dejen heri.
  • Bag kagen ved 175 grader i ca. 50 minutter. Test om midten af kagen er bagt med en kødnål.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle helt.

Chokolade/karamelsauce

  • Kom fløde, smør og farin i en lille gryde.
  • Smelt det ved jævn varme.
  • Tag gryden af varmen.
  • Kom den hakkede chokolade og salt i gryden og pisk det hele sammen til chokoladen er smeltet og saucen er glat.
  • Lad saucen køle af, så den tykner en smule.
  • Hæld saucen over den afkølede kage og drys med hakkede chokolade.