Go Back
+ servings

Tærte med brombær, hindbær og stikkelsbær + mandelcrumble

Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time
Antal: 8 pers

Ingredienser

Bund

  • 1 mørdej

Fyld

  • 200 g hindbær - frosne
  • 200 g brombær - frosne
  • 200 g stikkelsbær - røde (frosne)
  • 1 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • saft + skal af ½ citron
  • 2-3 spsk jævning - her maizena

Crumble

  • 75 g mandelmel
  • 125 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 125 g koldt smør - i tern

Fremgangsmåde

  • Fordel mørdejen i en tærteform eller i en springform (her 22 cm)
  • Prik bunden med en gaffel, kom et stykke bagepapir over bunden og fordel fx. tørrede bønner heri. Ved at blindbagning undgår du, at din mørdej falder sammen.
  • Forbag bunden ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  • Fjern bagepapiret og bønnerne og bag tærtebunden i yderligere 5 minutter.
  • Lav imens fyldet.

Fyld

  • Kom frosne hindbær, brombær og stikkelsbær i en gryde.
  • Varm dem op ved jævn varme.
  • Når bærrene er tøet, tilsæt så citron, citronskal, vaniljekorn og sukker og varm kompotten igennem til sukkeret smelter.
  • Tag ½ dl af væden fra kompotten og bland den med jævning.
  • Kom jævningen i og kog kompotten hurtigt igennem til den er forholdsvis tyk.
  • Smag til - evt. med mere sukker, hvis dine bær er mere syrlige.
  • Tag kompotten af varmen og lad den køle lidt.
  • Hvis du vil undgå hele bær, så kan du køre kompotten igennem med en stavblender. Meeeen...
  • Lav crumble imens kompotten afkøler.

Crumble

  • Bland mandelmel, hvedemel, salt, sukker og smør i en skål.
  • Smuldr det sammen med fingrene, til du får en grov crumble.

Tærten

  • Fordel kompotten på den forbagte tærtebund.
  • Smuldr crumble udover kompotten i et jævnt lag.
  • Bag tærten ved 180 grader i ca. 30-40 minutter - til fyldet bobler og crumblen er gylden og sprød.
  • Tag tærten og lad den køle, så fyldet samler sig.
  • Server med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen