abrikos marmelade

Marmelade med abrikoser

Forb. tid5 min
Tilb. tid12 min
Samlet tid17 min

Ingredienser

  • 500 g friske abrikoser
  • 350 g Syltesukker
  • 1 citron - skal + saft
  • 1/2 dl vand

Fremgangsmåde

  • Vask abrikoserne grundigt.
  • Del abrikoserne, og fjern stenene.
  • Skær abrikoserne i mindre stykker, ca. 1 cm og kom dem i en gryde.
  • Kom revet citronskal, citronsaft og vand i gryden.
  • Kog det hele op i ca. 5-8 minutter til abrikoserne bliver møre.
  • Mos abrikoserne lidt med en kartoffelmoser eller et piskeris, så marmeladen bliver mere jævn. Der må gerne være nogle hele stykker abrikos tilbage.
  • Tilsæt syltesukker og kog marmeladen under omrøring i ca. 3-4 minutter.
  • Skum marmeladen for urenheder.
  • Hæld marmeladen på varme, rengjorte glas. Luk glassene.
  • Opbevar køligt.

Noter

Skal din marmelade spices op, så tilsæt 1 tsk friskhakket ingefær til marmeladen.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen