Kokoskage med stikkelsbær

Forb. tid15 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid50 min
Antal: 12 stk.

Ingredienser

Bund

  • 125 g hvedemel
  • 50 g kokosfibermel
  • 75 g flormelis
  • 1/4 tsk salt
  • 125 g koldt smør - i tern
  • 4 spsk koldt vand

Fyld

  • 300 g stikkelsbærmarmelade

Top

  • 200 g lys muscovadosukker
  • 1 æg
  • 50 g kokosmel
  • 125 g mandler - medium hakkede
  • 50 g smør - smeltet

Fremgangsmåde

Bund

  • Bland hvedemel, kokosfibermel, flormelis og salt sammen.
  • Tilsæt smørret og smuldr dejen sammen. Kom vandet i og saml hurtig dejen sammen. Den skal ikke æltes!
  • Tryk dejen ud til en bund i en bageform med bagepapir.
  • Bag bunden ved 180 grader i ca. 10 minutter til den er gylden. Tag bunden ud og lad den afkøle, mens du laver toppingen.

Top

  • Kom sukker og æg i en skål. Pisk det lyst og luftigt, det tager ca. 3-5 minutter.
  • Vend kokosmel, mandler og smør i.

Fyld

  • Smør stikkelsbærmarmeladen jævnt ud på bunden.
  • Fordel toppingen oven på i et jævnt lag.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 25 minutter til den er gylden og bagt. Kokostoppingen skal ikke være fuldstændig fast.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle i formen i i ca. 20 minutter. Tag den ud af formen og lad kagen afkøle på en bagerist.
  • Skær kagen i kvadratiske stykker.

Noter

50 g kokosfibermel kan udskiftes med tilsvarende mængde hvedemel eller mandelmel.
125 g mandler kan udskiftes med tilsvarende mængde kokosmel.
Stikkelsbærmarmelade kan udskiftes med en anden marmelade - dog helst en syrlig udgave.