Go Back
+ servings

Banankage med chokolade

Lækker og saftig banankage med både chokolade og chokolade på toppen, som er super svampet.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid50 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 10 pers.

Ingredienser

  • 4 æg
  • 250 sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g hvedemel
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g smør - smeltet og afkølet
  • 300 g meget moden banan - moset (ca. 2-3 bananer)
  • 50-75 g mørk chokolade - grofthakket

Top

  • 100 g chokolade - her 60%
  • 25 g smør - i tern

Fremgangsmåde

  • Kom æg, sukker og vaniljesukker i en skål.
  • Pisk det lyst og luftigt (ca. 5 min.)
  • Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål.
  • Sigt det i ægge/sukkerblandingen og rør det sammen - men kun lige til dejen er samlet.
  • Vend det smeltede smør i dejen.
  • Vend bananmosen og chokoladestykkerne i dejen.
  • Beklæd en springform (22 cm her) med bagepapir i bunden og smør siderne.
  • Fordel dejen heri.
  • Bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 50-60 minutter.
  • Lad kagen afkøle lidt i springformen.
  • Tag den ud og lad den afkøle til den er lun på en bagerist.

Chokoladetop

  • Hak chokoladen groft og smelt den.
  • Tag den smeltede chokolade af varmen og tilsæt smør.
  • Rør til smørret er smeltet og du har en tyk chokoladeblanding.
  • Lad den køle et par minutter.
  • Smør den herefter udover banankagen og lad den størkne.
  • Drys evt. med saltede peanuts eller hakkede hasselnødder.
  • Spis!

Noter

Kagen er fryseegnet
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen