Apple Hand Pies | Små æbletærter med karamel

Tilb. tid16 min
Samlet tid16 min
Antal: 10 stk

Ingredienser

Dej

  • 225 g hvedemel - + ca. 25 g til udrulning
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 225 g smør - i tern
  • 1 dl cremefraiche 18%

Fyld

  • 1-2 æbler
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk kanel
  • 50 g sukker
  • 5 flødekarameller
  • 2 tsk flagesalt

Pensling

  • 1 æg

Fremgangsmåde

Dej

  • Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Kom smør i og smuldr dejen med fingrene til en grynet konsistens.
  • Rør cremefraiche i. Dejen vil være meget våd her.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord. Ælt dejen hurtig sammen indtil det bliver jævn og sammenhængende - tilsæt evt. lidt mere mel undervejs. Hav tålmodighed her, lige pludselig hænger dejen sammen - pas på med ikke at ælte den for meget.
  • Rul dejen ud til en rektangel på ca. 20 x 30 cm. Fold den sammen i tre, ligesom et brev.
  • Drej dejen og rul den ud igen og fold den på samme måde.
  • Dæk dejen med madfilm og læg den i køleskabet i ca. 20 minutter. Lav imens fyldet.

Fyld

  • Skær æbler ud i ca. 0,5 cm x 0,5 cm tern. De skal være så små, så de når at blive møre under bagetiden.
  • Bland æbleternen med citronsaft, kanel og sukker.

Tærter

  • Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset på til en firkant på ca. 40 x 40 cm.
  • Stik med en udstikker eller et glas (8 cm i diameter) cirkler ud af dejen. Du skal cirka have 20-22 cirkler)
  • Kom halvdelen af cirklerne, ca. 10-11 styk, på en bageplade med bagepapir.
  • Fordel 1-2 spsk æblefyld på hver dej med lidt mellemrum ud til kanten - gerne med lidt top på. Klip karamellerne i to og læg en halv karamel ovenpå hvert æblefyld. Drys med salt.
  • Pisk ægget sammen. Pensl kanterne på cirklerne og kom nr. to cirkel på.
  • Fold den forsigtig ned om fyldet. Forsegl tærterne ved at mase kanterne sammen med en gaffel.
  • Pensl tærtene med æg og drys med sukker.
  • Skær med en skarp kniv et par revner i toppen.
  • Bag tærten ved 200 grader i ca. 15-17 minutter - de skal være gyldne, sprøde og fyldet skal boble.
  • Tag tærten ud og lad dem afkøle lidt på en bagerist.
  • Server dem lune.