Kylling i sennepsauce - med bacon og timian

Lækker og nem aftensmad
Tilb. tid30 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Marinade

  • 4 kyllingebryst - eller 4-6 kyllingstykker med ben
  • 1/2 dl dijonsennep
  • 1 tsk smoked paprika
  • Salt/peber

Sauce

  • 150 g bacon i skiver - delt i tern.
  • 2 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2,5 dl madlavningsfløde - her 8%
  • 3 spsk frisk timian - eller 1-2 tsk tørret timian
  • Evt. 100 g frisk babyspinat

Fremgangsmåde

Marinade

  • Bland dijonsennep, paprika, salt og peber sammen.
  • Hæld marinaden i en frysepose og kom kyllingestykkerne heri. Bland det hele godt, så alt kyllingen er dækket af marinaden. Kom posen i køleskabet i 3 timer (eller natten over).

Retten

  • Steg baconen sprød i en dyb panden. Tag baconen af panden og kom det på køkkenrulle.
  • Lad 1-2 spsk af baconfedtet blive i panden.
  • Kom kyllingstykkerne med marinade på panden med baconfedt.
  • Brun kyllingestykkerne 3-4 minutter på hver side.
  • Tilsæt vand, bouillon, grov sennep, dijonsennep og bacon i panden og varm det op.
  • Tilsæt madlavningsfløde og timian og lad det hele simre ved svag varme i ca. 15 minutter til kyllingestykkerne er gennemstegte og saucen er kogt lidt i og blevet tyk.
  • Vil du have spinat i retten, så tilsætter du et par håndfulde nu. Lader det falde sammen og rører det ind i saucen.
  • Server med frisk timian og ris.

Noter

Spice retten op med champignoner eller spinat for mere fyld.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen