Flettede Gingerbread Cookies

Tilb. tid8 min
Samlet tid8 min
Antal: 15 stk.

Ingredienser

  • 115 g smør - stuetempereret
  • 100 g brun farin
  • 70 g mørk sirup
  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • 325 g hvedemel
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk muskat
  • 1/2 tsk nellike
  • 1/2 tsk allehånde
  • 1/2 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Kom smør, farin og sirup i en skål.
  • Pisk det lyst og luftigt.
  • Tilsæt æg og æggehvide og pisk det i.
  • Bland mel, natron, vaniljesukker og krydderier i en anden skål.
  • Sigt det i dejen og rør det i til dejen lige er samlet.
  • Kom dejen på køl i ca. 30 minutter.
  • Tag dejen ud på en meldrysset bord og rul den ud til en plade på 0.3 cm.
  • Skær dejen i 1 cm strimler.
  • Flet strimlerne sammen i følge videoen til du har en stor plade.
  • Stik med en udstikker eller et glas (ca. 8 cm i diameter) cookies ud af dejen.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem ved 175 grader i ca. 8-10 minutter.
  • min = Lidt bløde og saftige cookies (min favorit)
  • min = Sprøde cookies
  • Tag dem ud og afkøl dem på en bagerist.

Noter

Laver du ikke flettede cookies, men stikker dem ud, så rul din dej til 0,5 cm