chokolademousse - dem bedste chokolademousse - nem opskrift

Chokolademousse med krokant

Forb. tid10 min
Samlet tid10 min
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Chokolademousse

  • 100 g chokolade - 65-70%
  • 4 æggeblommer
  • 65 g sukker
  • 3 æggehvider

Krokant

  • 100 g sukker
  • 50 g valgfrie nødder - her mandler og pecannødder
  • 1 nip salt

Top

  • 1 dl piskefløde - pisket til flødeskum
  • 25 g revet chokolade - gerne med espressosmag

Fremgangsmåde

Chokolademousse

  • Smelt chokoladen og afkøl den lidt.
  • Kom sukker og æggeblommer i en skål.
  • Pisk det lyst og luftigt (ca. 3-4 minutter)
  • Kom 1/3 del af chokoladen i æggemasen og vend det i, så du får tempereret blandingen.
  • Vend herefter resten af chokoladen i æggemassen.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Vend 1/3 af æggehviderne i chokolademassen - her må du gerne være lidt mere hård, så det bliver blandet. Det gør at massen bliver lidt nemmere at arbejde med.
  • Vend herefter forsigtigt resten af æggehviderne i chokolademasse.
  • Fyld moussen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i 4 glas.
  • Dæk glassene med madfilm og kom dem på køl. Minimum 3 timer - gerne til dagen efter.

Nøddekrokant

  • Rist nødderne i ovnen ved 200 grader i 5-10 min til de er gyldne.
  • Smelt sukker til karamel i en gryde uden at røre i det.
  • Tilsæt salt, nødder og tag gryden af varmen og rør det hurtigt sammen.
  • Hæld massen ud i et fad eller på et skærebræt beklædt med bagepapir, og lad det køle helt af.
  • Hak krokanten i små stykker.

Servering

  • Tag glassene ud og top med flødeskum, revet chokolade og krokant.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen