Tunesisk gryde med kylling og couscous

Tilb. tid25 min
Samlet tid25 min
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 600 g kyllingfilet
  • 2 spsk olie
  • Salt/peber
  • 2 spsk olie
  • 1 stort løg
  • 4 gulerødder
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 1 spsk friskrevet ingefær - ca. 3-4 cm
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk paprika
  • 1/2-1 tsk chilipulver
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk kanel
  • Salt/peber
  • 1 dåse cherrytomater med tomatjuice - 400 g
  • 4 dl vand
  • 100 g tørrede abrikoser - i strimler
  • 1 hønseboullionterning
  • 2,5 dl couscous - eller bulgur

Top

  • Friskhakket persille - eller mynte, koriander
  • Ristede - hakkede mandler

Servering

  • Yoghurt
  • Harissa
  • Fladbrød

Fremgangsmåde

  • Skær kylling i mundrette tern.
  • Skær løget i både og skær gulerødderne skråt, i grove stykker på ca. 2 cm.
  • Kom olie i en stor gryde og svits kyllingen ved høj varme 2-3 minutter. Krydr undervejs med salt og peber.
  • Den skal ikke være gennestegt, bare tag farve på alle sider.
  • Tag kyllingeternene op af gryden og kom igen 2 spsk olie i gryden.
  • Kom løg og gulerødder i gryden og svits det 2-3 minutter ved jævn varme. Tilsæt hvidløg, ingefær og alle krydderierne. Svits det hele 1 minut.
  • Hæld cherrytomater med juice og vand i gryden. Tilsæt også abrikoser og boullion.
  • Kog det hele op, tilsæt couscous og kylling og skru herefter ned til svag varme.
  • Lad gryden simre under låg i ca. 10-15 minutter. Rør undervejs, så couscousen ikke brænder fast i bunden af gryden. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis gryden koger tør.
  • Smag gryden til og tilsæt evt. lidt mere krydderi, salt eller peber.
  • Fordel den tunesiske gryderet på et stort fad, drys med hakket persille og mandler.
  • Server med yoghurt og fladbrød

Noter

Hvis du have gryderetten og couscous adskilt, så undlad tilsætnibng af couscous og tilbered den i stedet efter anvisning på pakken. Tlsæt kun 1 dl vand til gryderetten.
For en vegetarisk udgave kan kylling erstattes af kikærter.