Grissini stænger med salt og rosmarin - opskrift på italienske brødpinde

Grissini med salt, peber eller rosmarin

Tilb. tid25 min
Samlet tid25 min
Antal: 24 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1,5 dl lunken vand
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 æggehvide
  • 300-325 g hvedemel

Drys

  • Flagesalt
  • Rosmarin
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Smuldr gær i en skål og tilsæt vand. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt salt, sukker, olie og æggehvide.
  • Her har du to muligheder.
  • Du kan tilsætte 1-2 spsk drys (fx. revet parmesan eller rosmarin) til dejen eller du kan holde dejen neutral og give gas med forskellige smagsvarianter bagefter.
  • Kom hvedemelet i lidt af gangen, mens dejen æltes til den er smidig og glat.
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1 time.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 24 stykker.
  • Rul hvert stykke til en tynd pølse på ca. 18 cm og 1 cm i tykkelse.
  • Twist den et par gangen og læg på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl med vand og drys med flagesalt, friskkværnet peber og rosmarin eller dit favorit drys.
  • Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20-25 minutter.
  • Tag dine grissini ud og lad dem afkøle på en bagerist.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen