Del blomkålet i små buketter eller behold det helt.
Kog det i letsaltet vand, til det er mørt men har bid. Afdryppes.
Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt melet mens der piskes godt. Når massen er tyk og kogt godt igennem, tilsættes mælk. Kog det hele op igen under omrøring, indtil saucen tykner.
Smag til med salt, peber og muskat.
Tag gryden af varmen og pisk æggeblommer i et af gangen. Kom det kogte blomkål i saucen.
Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt sammen med blomkålsmassen.
Kom blomkålsmassen i et smurt fad (eller 4 små forme), drysset med rasp.
Top også med lidt rasp på toppen af gratinen.
Bages ved 180 grader i ca. 30 min, til den er fast og gylden
Server straks med salt og koldt smør eller som tilbehør til ex. karbonader.
Rester kan gemmes og bruges til næste dags frokost.