Go Back
+ servings

Blomkålsgratin

Tilb. tid30 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved
  • 75 g smør/margarine
  • 75 g mel
  • 3,5 dl mælk
  • 3 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • salt
  • peber
  • revet muskat
  • 2 spsk rasp til formen

Fremgangsmåde

  • Del blomkålet i små buketter eller behold det helt.
  • Kog det i letsaltet vand, til det er mørt men har bid. Afdryppes.
  • Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt melet mens der piskes godt. Når massen er tyk og kogt godt igennem, tilsættes mælk. Kog det hele op igen under omrøring, indtil saucen tykner.
  • Smag til med salt, peber og muskat.
  • Tag gryden af varmen og pisk æggeblommer i et af gangen. Kom det kogte blomkål i saucen.
  • Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt sammen med blomkålsmassen.
  • Kom blomkålsmassen i et smurt fad (eller 4 små forme), drysset med rasp.
  • Top også med lidt rasp på toppen af gratinen.
  • Bages ved 180 grader i ca. 30 min, til den er fast og gylden
  • Server straks med salt og koldt smør eller som tilbehør til ex. karbonader.
  • Rester kan gemmes og bruges til næste dags frokost.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen