Go Back
+ servings

Gratin med kartoffel og laks

Tilb. tid40 minutter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 12 mellemstore kogte kartofler
  • 400 g fersk laks - uden skind
  • 2 forårsløg - snittet
  • 2 håndfulde hakket kruspersille
  • Salt
  • Peber
  • Citronsaft
  • 2 æg
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 2,5 dl mælk
  • Muskatnød
  • ½ dl rasp
  • Smør

Fremgangsmåde

  • Skær katoflerne i skiver. Derefter skæres laksen i tynde skiver og dryp lidt citronsaft over.
  • Smør et ovnfast fad med olie eller smør. Start med et lag kartofler i bunden. Dernæst forårsløg, persille, laks, salt og peber. Gentag laget og slut med et lag kartofler.
  • Æg, madlavningsfløde, mælk og muskatnød piskes sammen. Hæld massen ud over lagene. Drys toppen med rasp og kom smørklatter på.
  • Bag gratinen i ovnen ved 225 grader i ca. 30-40 min. Den skal være boblende, gylden og fast.
  • Lad den trække 10 minutter før servering.
  • Gratinen kan fryses.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen