Kanelsnegle

Lækre, snaskede kanelsnegle
Tilb. tid15 min
Antal: 34 stk

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 3 æg
  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • Korn af ½ vaniljestang
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk Kardemomme
  • 1/2 spsk. salt
  • 700 g hvedemel - meget varierende - dejen må ikke blive for tør

Remonce

  • 250 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 150 g brun farin
  • 3 spsk. kanel

Glasur

  • 300 g flormelis
  • 4 spsk vand

Fremgangsmåde

  • Lun mælken og opløs gæren heri.
  • Tilsæt æg, sukker, smør, vanilje, kanel, kardemomme og salt og rør det hele sammen. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, mens dejen æltes smidig og glat - den skal slippe skålens sider. Den skal være lidt klistret, den ikke må blive for tør.
  • Lad dejen hæve tildækket i 20 min.
  • Imens laves remoncen. Bland smør, sukker, farin og kanel sammen.
  • Hvis du har svært ved at røre det sammen, så tag 1/3 af fyldet, kom det i en skål og i mikroovnen i 15 sekunder til det er blevet blødt, men ikke flydende!
  • Det lune fyld hældes tilbage i den øvrige remonce og det hele blandes sammen.
  • Drys lidt mel på bordet og del dejen i 2 stykker.
  • Tag den ene halvdel og rul den ud til en rektangel på ca. 0,5 cm tykkelse.
  • Smør halvdelen af remoncen ud i et jævnt lag og rul derefter dejen sammen til en pølse – rul den stramt.
  • Skær dejen ud i stykker med en tykkelse på ca. 3 cm. Kom sneglene på en bageplade med papir og tryk dem lidt flade.
  • Gør det samme ved sidste del dej.
  • Lad dem efterhæve, tildækket, i ca. 45 min.
  • Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem ca. 15 min ved 180 grader (alm. ovn), indtil de er gyldne.
  • Pas på med ikke at give dem for meget, de skal være let bløde når de tages ud, for ikke at blive tørre når de bliver kolde.
  • Når sneglene er kølet til lune, laves glasuren.
  • Kom flormelis og vand i en gryde og varm det op ved jævn varme.
  • Det skal ikke koge. Ved at varme glasuren, størkner den hurtigere.
  • Dekorer sneglene med glasuren.

Noter

Kanelsneglene kan fryses.
Du kan også komme dine kanelsnegle i et fad og bage dem som en kage.