Kernerugbrød uden surdej

Tilb. tid1 t 20 min
Samlet tid1 t 20 min
Antal: 1 stk.

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 5 dl kærnemælk
  • 2 dl kogende vand
  • 1 spsk honning/maltsirup
  • 1 tsk salt
  • 2 dl skårne rugkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 2 dl fuldkornshvedemel
  • 4-5 dl hvid hvedemel
  • Ca. 50 g blå birkes

Fremgangsmåde

  • Bland kogende vand og kærnemælk sammen, mærk efter om blandingen er lun, inden du opløser gæren heri.
  • Kom alle ingredienserne i, undtagen hvid hvedemel.
  • Rør det godt sammen og tilsæt hvid hvedemel lidt efter lidt. Rør rigtig godt til du har en konsistens som tyk grød.
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad den hæve lunt 1 time.
  • Smør en brødform rigtig godt og drys den med birkes. Ryst de overskydende birkes af - gem dem til toppen!
  • Fordel dejen i formen og drys med birkes på toppen.
  • Dæk brødet til og lad det hæve lunt i 1 - 1,5 time.
  • Bag brødet ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 1 time og 20 minutter. Hold øje med det, da bagetiden varierer ret meget.
  • Når brødet er bagt, vippes det ud af formen og kommes på en rist til afkølning. Dæk det til med et viskestykke mens det køler.
  • Vent med at skære i brødet til det håndlunt - det skal lige have lov at sætte sig.