Fransk blommetærte med mazarinfyld

Tilb. tid30 min
Antal: 25 cm form

Ingredienser

Mørdej

  • 125 g smør
  • 90 g sukker
  • 200 g mel
  • 2 æggeblommer
  • Evt. lidt vand

Fyld

  • 10 blommer delt i halve eller kvarte
  • 125 g smør
  • 125 g sukker + 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 125 g mandelmel
  • 50 mandelsplitter

Fremgangsmåde

  • Bland smør, sukker, mel og æggeblommer sammen til mørdej. Pres dejen sammen evt. med lidt vand.
  • Pak dejen ind i film og kom den i køleskabet. Lad den hvile min. 30 min.
  • Smør tærteformen (25 cm), rul mørdejen ud og beklæd formen med mørdejen.
  • Bag tærtebunden ved 180 grader i 10 minutter.
  • Imens laves fyldet.
  • Pisk smør og sukker sammen til en hvid og luftig masse.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt.
  • Tilsæt mandelmelet.
  • Fordel mazarinmassen på den forbagte bund.
  • Tryk blommerne ned i mandelmassen og drys med mandelsplitter.
  • Bag tærten ved 180 grader i ca. 20-30 minutter.
  • Afkøl tærten.
  • Sigt flormelis udover og server med cremefraiche.

Noter

Blommer kan udskiftes med andre frugter eller bær