Pæretærte med marcipan og mandelmel

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid45 min

Ingredienser

Fyld

  • 4-5 mediummodne pærer eller meget modne pærer
  • 1/2 liter vand
  • 2 dl sukker
  • 3 spsk æbleeddike
  • 1/2 vaniljestang

Kage

  • 100 g marcipan
  • 100 g mandelmel
  • 100 g rørsukker
  • 1/2 vaniljestang - korn
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 50 g hvedemel

Fremgangsmåde

Fyld

  • Bruges der meget modne pærer, så spring over porchering.
  • Skræl pærerne, fjern kernehus og del dem i halve.
  • Kom vand, sukker, eddike og vaniljekorn + stang i en gryde, Kog det op.
  • Kom pærrerne i gryden og porcher dem i ca. 6 minutter. De skal være møre, men have bid.
  • Tag gryden af varmen og lad pærerne køle af i lagen.

Kagen

  • Kom marcipan, mandelmel, sukker og vaniljekorn i en skål. Pisk det sammen.
  • Tilsæt blødt smør og pisk det sammen til en jævn masse.
  • Kom æggene i et af gangen og pisk godt mellem hvert.
  • Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål - sigt det i massen.
  • Vend det i dejen til den er jævn og glat.
  • Kom dejen i en smurt tærteform.
  • Tryk forsigtig de halve pærer i dejen.
  • Bag tærten ved 180 grader i ca. 30 minutter.
  • Tag tærten ud og lad den afkøle.
  • Serveres lun med flødeskum, cremefraiche eller is.