Citronmuffins med marcipan

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 150 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1/2 vaniljestang - korn
  • 4 æg
  • 100 g revet marcipan
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 200 g hvedemel
  • 1/2 dl cremefraiche
  • 2 citroner - skræl + saft

Fremgangsmåde

  • Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen til det er hvidt og luftigt.
  • Tilsæt æggene et efter et - pisk godt mellem hvert.
  • Vend revet marcipan i dejen.
  • I en anden skål blandes salt, bagepulver og mel sammen.
  • Sigt det i dejen og vend det i.
  • Tilsæt revet citronskal, saft og cremefraiche og vend det i.
  • Pas på med ikke at røre for meget, dejen skal bare lige være jævn.
  • Fordel dejen i muffinsforme.
  • Bag dem ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. De skal endelig ikke have for meget, så tjek med en tændstik.
  • Tag muffins ud og afkøl dem på en bagerist.
  • Server eller top med hvid glasur.

Noter

Tilsæt birkes, lakridspulver eller kokos til dejen for ekstra smag.