Jordbærtærte med mascarponecreme

Antal: 8 pers

Ingredienser

Mørdej

  • 85 g blødt smør - alm. saltet
  • 120 g hvedemel
  • 30 g flormelis
  • 1 æggeblomme
  • 100 g mørk chokolade - 56%, hakket groft
  • ca. 30-50 g mandelsplitter/flager

Creme

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl fløde
  • 1 vaniljestang
  • 3 spsk flormelis

Top

  • Massevis af bær - her ca. 800 g jordbær
  • 200 g ribsgele

Fremgangsmåde

Mørdej

  • Bland smør, mel og flormelis sammen til "brødkrummer".
  • Tilsæt æggeblommen og saml dejen.
  • Pak den ind i madfilm og lad den hvile min. 15 minutter i køleskabet.
  • Smør en tærteform. Rul dejen ud og beklæd formen (evt. tryk dejen ud i formen). Prik bunden med en gaffel.
  • Kom tærtedejen i køleskabet 30 minutter.
  • Bag tærtebunden ved 180 grader i ca. 15-17 minutter. Den skal være sprød.
  • Tag den ud og fordel chokoladen i den varme bund. Når det smelter, smøres det ud over hele bunden og drysses med mandelsplitter.
  • Dæk bunden til med madfilm og kom den i køleskabet 30 minutter eller til dagen efter.

Creme

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med flormelis.
  • Kom mascarpone, fløde og flormelis/vanilje i en skål og pisk det op.
  • Fyld cremen på den kolde tærtebund.
  • Fordel bær ovenpå cremen.
  • Kom ribsgele i en lille kasserolle og smelt den ved svag varme.
  • Hæld den varme, smeltede gele udover bærerne.
  • Kom tærten på køl i 30 minutter inden servering.

Noter

Jordbær kan udskiftes med andre bær; hindbær, stikkelsbær, ribs, blåbær. brombær, kirsebær osv.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen