Rabarberkage med marcipan og mandel

Forb. tid20 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 20 min

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber skåret i 2 cm stykker
  • 50 g sukker
  • 10 g smør
  • 1/2 dl vand

Dej

  • 190 g sukker
  • 190 g blødt smør
  • 1 vaniljestang - korn
  • 4 æg - S/M
  • 50 g revet marcipan
  • 140 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g mandelmel
  • 1,5 spsk mælk

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienserne til rabarberkompotten i en lille gryde.
  • Kog det op og lad det simre ved svag varme til stykkerne er lidt bløde.
  • Tag gryden af varmen og lad kompotten køle af.
  • Kom smør, vanilje og sukker i en skål. Pisk det hvidt og luftigt.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert.
  • Tilsæt revet marcipan.
  • I en anden skål blandes hvedemel, bagepulver og mandel mel sammen.
  • Sigt det i dejen og tilsæt mælken - rør det hele sammen.
  • Vend den afkølede rabarberkompot i dejen.
  • Hæld dejen i en smurt sandkageform og drys med mandelflager eller mandelmel.
  • Bag kagen ved 170 grader i ca. 60 minutter.
  • Tjek med en tændstik om kagen er gennembagt.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle i formen 5-10 minutter, inden den afkøles på en bagerist.
  • Server lun eller kold - gerne med cremefraiche.