Rabarberkage med tuckiks-bund og flødeskum

Tilb. tid25 min
Samlet tid25 min
Antal: 8 pers

Ingredienser

Bund

  • 3 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 100 g hasselnøddemel
  • 1 pakke knuste tuc-kiks
  • 75 g revet marcipan

Frugtkompot

  • 500 g rabarber i tern - eller hindbær, solbær, stikkelsbær, blommer, brombær osv.
  • 1 dl sukker
  • 1/2 dl vand
  • 1 vaniljestang

Top

  • 2,5 dl piskefløde
  • Hakkede hasselnødder - gerne ristede

Fremgangsmåde

  • Pisk æggehviderne stive.
  • Kom lidt af sukkeret i hviderne, mens der piskes. Blev ved indtil alt sukkeret er kommet i og er "opløst" i hviderne. Det tager noget tid.
  • Tilsæt hasselnøddemel, knuste tuckiks og revet marcipan til æggehvidemassen og bland det hele godt.
  • Hæld massen i en smurt springform.
  • Bag bunden ved 175 grader i ca. 25 minutter.
  • Tag bunden ud og afkøl lidt.
  • Imens laves kompotten.
  • Kom rabarbertern, sukker, vaniljekorn+stang og vand i en gryde. Kog det op og lad det koge nogle minutter. Rabarberne skal ikke koge ud!
  • Tag kompotten af varmen og lad den afkøle lidt.
  • Fordel den lune kompot på den lune bund - mens den stadig er i springformen.
  • Lad kagen afkøle og sætte sig nogle timer - gerne natten over.
  • Pisk fløden til skum og fordel det på kagen. Drys med hakkede hasselnødder.
  • Server.

Noter

Kan du ikke finde hasselnøddemel, så blend almindelige hasselnødder meget fint. Melet kan evt. erstattes af mandelmel.