Go Back
Chokoladesnegle

Dobbelt Chokoladesnegle

Tilb. tid15 minutter
Samlet tid15 minutter

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 1 æg
  • 50 g smeltet smør
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk kakao
  • 1 dl mandelmel - valgfrit
  • 6-8 dl hvedemel

Fyld

  • 1 dl Nutella eller andet chokolade-smørepålæg
  • 100 g groft hakkede hasselnødder + 4 spsk. til toppen

Fremgangsmåde

  • Kun mælken til den er lillefingervarm.
  • Smuldr gæren i en skål, hæld mælken i og opløs gæren
  • Tilsæt de øverige ingredienserne, men hold lidt af hvedemelet igen.
  • Ælt dejen sammen, mens hvedemelet tilsættes lidt efter lidt.
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  • Rul dejen ud til en rektangel på ca. 50x30 cm. Smør Nutella på pladen og drys med hasselnødder.
  • Rul dejen sammen til en pølse og skær snegle a 2 cm tykkelse.
  • Fordel snegle på en bageplade eller i store muffinsforme. Drys med hasselnødder.
  • Lad snegle efterhæve 20 minutter.
  • Bag chokoladesneglene 12-17 minutter ved 200 grader.
  • Afkøl på en bagerist og server lune.

Noter

Prøv sneglene med en mokka glasur.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen