Go Back

Mini Napoleonshatte

Tilb. tid8 minutter
Samlet tid8 minutter

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 1 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk bagepulver
  • 225 g hvedemel
  • 200 g rå marcipan
  • 150 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt Æg og vanilje og pisk igen.
  • Bland mel og bagepulver sammen og tilsæt det lidt af gangen, mens der røres.
  • Saml dejen og pak den ind i madfilm. Læg den i køleskabet min. 1 time.
  • Tag dejen ud og lad den ligge 15 minutter på køkkenbordet.
  • Rul dejen ud (ca. 0,5 cm tykkelse) på et meldrysset bord.
  • Prik dejen ud til cirkler med en udstikker eller glas (ca. 5 cm i diameter).
  • Rul marcipanen til små kugler (1x1cm). Læg dem på midten af dejcirklerne og tryk dejen op omkring kuglerne, så der dannes en "hat".
  • Læg figurerne på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem ved 175 grader i ca. 8 minutter til de er gyldne i kanten. Hold Øje - bagetiden varierer meget.
  • Tag kagerne ud og afkøl dem på en bagerist.
  • Temperer chokoladen og dyp bunden af kagerne i chokoladen. Dryp chokoladen godt af og lad kagerne tørre på et stykke bagepapir.
  • Opbevar småkagerne i en lufttæt boks eller frys dem (husk at de skal tages op af fryseren et par timer inden servering)

Noter

Kom en lille klump nougat under hver kugle marcipan, eller prøv at tilsætte lakrids, kakao, citron ovs. til marcipanen.
Del din opskrift med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen